Komoly agyi károsodás fenyegeti Bianchit

A 25 éves versenyző agyát komoly bevérzések érték. Megműtötték, de az orvosok sem tudják, hogy mi lesz vele. Ez derül ki a Marussia csapat közleményéből, melyet Bianchi szülei is aláírtak.

 

A francia versenyző szülei azt követően repültek Nizzából Japánba, hogy fiúk ott súlyos baleset áldozata lett a Forma 1-es futam idején. A fején sérült meg a francia versenyző.


Kapcsolódó cikk:
Hogy sérült meg Jules Bianchi a japán nagydíjon?

Az orvosok szerint az állapota kritkus, de stabil. Senki sem tudja, hogy a fiatal versenyző visszanyeri-e a képességeit. Jules Bianchi betegágya mellett van Gérard Saillant professzor is, aki Schumachert is kezelte a csaknem végzetes síbalesete után. A német versenyző is agysérülést szenvedett 2013-ban. Csak mostanában van esély arra, hogy újrakezdje az életét. Gérard Saillant professzor Jean Todt-al, a FiA elnökével közös egészségügyi tanácsadó céget működtet, mely az élsportolók agyi-és gerincsérüléseit kezeli.

A japán verseny szervezőit mindenképp felelősség terheli a súlyos baleset miatt, de ez nem segít Jules Bianchinak, sem a szülőknek, akik fiúk betegágya mellett reménykednek a gyógyulásban. A baleset után a Forma 1-es futamot előbb leintették Japánban, ahol a francia versenyző csaknem végzetes tragédiája nagy megdöbbenést keltett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez