Hamenei a Twitteren: “meg kell semmisíteni Izraelt”

Hamenei ajatollah hétvégi Twitter-hadjárata keretében kijelentette, hogy meg kell semmisíteni a zsidó államot. Az ország legfelsőbb vezetője a tweetekben alapvetően Irán elkötelezettségét bizonygatta a diplomáciai megoldások mellett, de sikerült besűríteni Izrael-ellenes megjegyzéseket is. A többi között megosztott egy dokumentumot, amelynek a címe: „Izrael felszámolásának 9 kulcskérdése”.

Nem először fordul elő, hogy az ajatollah vagy más iráni felsővezető ilyen kijelentéseket tesz, de az egyoldalas írásban eddig nem látott részletek szerepeltek – adja hírül a CNN. „Izrael elpusztításának helyes módja”  szerinte az volna, ha mindenki, aki eredetileg Palesztinából származik, legyen az zsidó, keresztény vagy muszlim, népszavazáson nyilvánítaná ki a véleményét. Vagyis az „eredeti lakosok”, élhetnek jelenleg bárhol a világon. A „zsidó emigránsok, akiket rávettek, hogy Palesztinában települjenek le” viszont nem voksolhatnának. 

Bár Ali Hámenei Izrael elpusztításáról beszél, erősen ellenzi, hogy „zsidó embereket mészároljanak a régióban.” Ettől függetlenül, a népszavazás valóra váltásáig fegyveres ellenállást javasol: úgy gondolja, hogy Ciszjordániát is fel kell fegyverezni, „mint Gázát.”

 

Ezek után az izraeli miniszterelnök, Benjámín Netanjahu figyelmeztette az iráni nukleáris tárgyalások résztvevőit, hogy ne rohanjanak olyan egyezménybe, amely következtében a „terrorista Irán” atomfegyverhez juthatna. A P5+1 és Irán között folyó tárgyalások a végükhöz közelednek, és egyelőre úgy tűnik, hogy kevés dolog állhatna a megegyezés útjába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez