Kigyulladt egy repülő a kartúmi repülőtéren- sok a halott.

Kedd éjjel kigyulladt egy repülőgép a kartúmi repülőtéren. A baleset több halálos áldozatot követelt.

A hírügynökségek huszonnyolc halottról számoltak be, de szemtanúk szerint további öt holttestet is elszállítottak a helyszínről a szerencsétlenség után. Az Airbus több, mint 200 utast szállított,. Szerdán a BBC tudósítása szerint Yusuf Ibrahim, a Kartúmi Repülőtér igazgatója szudáni televíziónakadott nyilatkozatában elmondta, hogy a katasztrófa a repülgép landolása után következett be, mikor a pilóták már az irányítótoronnyal is kapcsolatban voltak. "Az egyik motorban robbanás történt, és a gép lángra lobbant” – mondta Ibrahim.

 „Rengeteget utazom, tudom, milyen, amikor a landolás nem megy simán… Amikor megálltunk, tűz ütött ki a gép jobb oldalán, és elkezdett befelé terjedni” – nyilatkozta egy túlélő, Awad Mohamed Idris. Az utazótérben mindenütt füst volt, Awadnak pedig sikerült egy vészkijáraton elmenekülnie. „Miután elhagytam a gépet, még sokáig köhögtem.”
Az A310-es szudáni repülőgép Ammanból (Jordánia) jött Damaszkuszon (Szíria) át. Az egyik pilóta nyilatkozata szerint a landolást megnehezítette egy homokvihar, amely korlátozta a látási viszonyokat is.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez