A Kalifátusban mindenki fél

“Egy főnök a nyolcéves kisfia kezébe nyomott egy éles kést, és ráparancsolt a gyerekre: vágd el a túsz torkát! A gyerek meg is tette. Egy főnök fiának fiatalon is példát kell mutatnia”- mondta a bősz atya, a Kalifátus tisztje.

A fiatal dezertőr a BBC tudósítójának Törökországban mesélte el a vérfagyasztó történetet. A világ figyelmét csak azok a videók keltik fel, melyeken nyugati túszok nyakát vágják el, de sokkal gyakoribb amikor helyi emberekkel végeznek. A Kalifátusban mindenki gyanús, mindenki potenciális áruló. A Kalifa csakis a szunnita muzulmán arabokat tekinti hithűnek, mindenki más gyanús. A síita arabok éppúgy mint a szunnita kurdok. A keresztényekről vagy a jezidikről már nem is beszélve.

“Azért lettem a Kalifátus katonája, mert féltem, és azért dezertálam, mert féltem”- mondta a fiatal dzsihád harcos. Mások azonban büszkén vállalják azt, hogy Allah katonái, és a Kalifa fekete lobogója alatt harcolnak. Vasfegyelem van a Kalifátus területén Szíriában és Irakban. A gazdasági és társadalmi élet alig működik, de az ellenőrzés tökéletes! A szervezés kiváló, és nagyon sok a mindenre elszánt dzsihád harcos. Ezért mondhatta azt az Egyesült Államok fegyveres erőinek vezérkari főnöke, Martin Dempsey tábornok: legkevesebb 80 ezer harcképes katonára van szükség Irakban a Kalifátus legyőzésére. Ehhez képest Amerika csak 1500-at küld. Ők a kiképzéssel foglalkoznak majd. Hónapokra, ha nem évekre lesz szükség a Kalifátus legyőzésére – jósolta Dempsey hadseregtábornok, az Egyesült Államok fegyveres erőinek vezérkari főnöke.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez