Meghiúsult öngyilkos merénylet Mauritániában

Egy öngyilkos merénylő megkísérelte belevezetni teherautóját egy robbanóanyagokkal teli katonai bázisba, de a katonák kilőtték a járművet még a becsapódás előtt.

Egy magas rangú tiszt – aki neve és rangja elhallgatását kérte -, a médiának azt mondta: a teherautó felrobbant még mielőtt elérte volna a katonai barakkokat. A robbanás során számos épület megsérült, de azok nem katonai objektumok voltak.

Mauritánia egy mérsékelt iszlám állam. A szélsőséges iszlám szervezetek azután bukkantak fel az országban, miután az algériai polgárháborúban harcoló iszlám tábor egyesült az al-Kaidával, és most úgy próbálnak pénzhez jutni, hogy embereket rabolnak el és váltságdíjat követelnek tőlük. Szakértők állatása szerint már több milliárdot fizettek az európai foglyok kiszabadításáért, amely lehetővé teszi a terrorszervezeteknek, hogy jobban kiképezzék és felszereljék a harcosaikat, akik így sokkal kifinomult támadásokat is végre tudnak hajtani.   

Az első öngyilkos merénylet Mauritániában még tavaly augusztusban történt – akkor egy terrorista megpróbálta magát felrobbantani a francia nagykövetség előtt. A mostani, Nouakchott városában elkövetett támadást csak pár nappal előzte meg az az esemény, hogy az al-Kaida észak-afrikai szárnya szabadon engedett két spanyol segélymunkást. A terroristák azt követelik a mauritániai kormánytól, hogy hozzanak létre egy iszlám kalifátust az országban.

forrás: news24

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez