Cigicsempész kongói diplomata

Románia, Bukarest- Cigarettacsempészet miatt vették őrizetbe a román hatóságok a Kongói Köztársaság belgrádi nagykövetsége tanácsosa feleségét. A hölgy három szerb állampolgárral együtt a nagykövetség gépkocsiját használta a csempészetre. Vizsgálat indult a nagykövetségi tanácsos ellen is, aki a gyanú szerint szintén tagja a csempészhálózatnak-adta hírül a Krónia.

 

 A cigaretta-szállítmányokat a Temes megyei Temesmóra határátkelőnél hozta be az országba Bombeto Pascaline Esther és férje, Marc Marius Itela Elombola – közölte a főügyészség Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Főosztálya (DIICOT). Ahhoz, hogy a határellenőrzést elkerüljék, rendszeresen egy diplomáciai rendszámmal ellátott gépkocsit használtak. A behozott cigarettaszállítmányokat az értékesítésével foglalkozó hálózat tagjainál tárolták.

A nyomozóhatóságok hétfő hajnalban tartóztatták fel a Chrysler márkájú gépkocsit, amelyben 18 500 doboz cigarettát találtak.

A gépkocsi utasait előzetes letartóztatásba helyezték. A gyanú szerint 11 másik személlyel együtt rendszeresen csempésztek cigarettát Szerbiából

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez