Most a bírákat bírálják Tunéziában

Tunézia, Tunisz – Tunéziában egyre nagyobb az elégedetlenség az átmenti kormánnyal szemben. A tunéziaiak azt kifogásolják, hogy a vezetés nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy rács mögé küldje a volt rezsim meghatározó politikusait. A tunéziai miniszterelnök megígérte, hogy mostantól keményebben lépnek fel és felelősségre vonják a Ben Alihoz közelálló politikusokat.

 

 A folyamatos tüntetések miatt az átmenti vezetésnek nincs más választása. Felelősségre kell vonnia Ben Ali rezsimjének politikusait. A tüntetések azután kezdődtek, hogy a tunéziai bíróság felmentette a volt igazságügyi minisztert, aki azóta elhagyta az országot. Beji Caid Sebsi tunéziai miniszterelnök megígérte, hogy mostantól keményebben lépnek fel és a bírói kart is átvilágítják. Azok a bírákat, akik korrupciós ügyletekbe keveredtek, nem úszhatják meg az elszámoltatást – ígérte a miniszterelnök.

 Tunéziában sokat romlott a közbiztonság és az átmenti vezetés megítélése. A tüntetések és sztrájkok állandósultak az országban. Sokan attól félnek, hogy a volt rezsim hívei ellopják a forradalmat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez