Most még csak könnygáz- támadás a pártiroda ellen Zimbabwéban

Zimbabwe, Harare – A zimbabwei rendőrség lezárta Morgan Tsvangirai pártjának központi irodáját Hararéban. Zimbabwéban egy év múlva választásokat tartanak, de a helyzet már most is feszült.

 

 A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a Demokratikus Változásokért Mozgalom (MDC) irodájához. A rendőrök könnygáz-gránátokat dobtak az épületbe és a környéket teljesen lezárták. A forgalmat pedig elterelték, amikor akcióba léptek. A rendőröket egy ismeretlen csoport kövekkel dobálta meg, de a rendfenntartók elkergették őket. Szemtanúk azt mondták, hogy a rendőrök a járókelők közé is könnygáz-gránátokat dobtak. Az MDC irodában dolgozó alkalmazottak beszámolói szerint a rendőrség előzetes figyelmeztetés nélkül indította meg a támadást, mindenki riadtan menekült ki. A rendőrség nem adott ki tájékoztatást az ügyben.

 A zimbabwei hatóságok nem bánnak kesztyűs kézzel az MDC-vel. Nemrég az egyik gyűlését kergették szét Matabeleland régióban, amely köztudottan az MDC fellegvára. Az MDC Mugabe pártját, a ZANU PF-t vádolja a támadásokkal. Szerintük Mugabe pártja mindent elkövet annak érdekében, hogy ellehetetlenítse és megfélemlítse politikai ellenfeleit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez