Kitoloncolhatják Aisha Kadhafit Algériából

Algéria, Algír – Aisha Kadhafit botrányos kijelentései és politikai üzenetei komoly bajba sodorhatják Algériában. Könnyen megtörténhet, hogy a volt libai diktátor lányát kitoloncolják az országból, amely menedéket nyújtott számára. Eddig.

 

Az algériai vezetés többször is figyelmeztette Aisha Kadhafit, ne tegyen olyan nyilvános kijelentéseket, amelyekkel árthat a két ország viszonyának. Ha „nem áll le”, elveszítheti menekült státuszát és kitoloncolhatják az országból. De Aisha a jelek szerint nem fogadta meg az intelmeket. Az ezredes lányának legutóbbi üzenetét a szíriai al-Rai televíziós csatorna játszotta le. Aisha a nyilatkozatban felszólította a líbiai népet, hogy lázadjon fel és buktassa meg az Átmeneti Nemzeti Tanácsot. Aisha emellett emlékeztette a líbiaiakat apjának utolsó pancsára is, amely úgy hangzott: „folytassátok a harcot akkor is, amikor már nem halljátok a hangomat”. A volt líbiai diktátor lánya végül azzal zárta üzenetét, hogy „apja nem távozott és örökre a líbiai nép között marad”.

 

Algéria akkor nyújtott menedéket Kadhafi feleségének és lányának Aishának, illetve két fiának, amikor Tripoli elesett. Kadhafi és másik két fia, Szaif al Iszlám és Muttaszim Szirtbe ment, ahol folytatta a harcot. Kadhafi október 20-án halt meg, amikor a felkelők Szirt közelében elfogták. Muttaszim a város ostromakor vesztette életét. Szaif al Iszalmot nemrég fogták el a nigeri határ közelében. Jelenleg Zintanban tartják fogva. Saadi Kadhafi, aki korábban labdarúgó volt, Nigerben talált menedékre. Khamis Kadhafi, aki egy elit egység parancsnoka volt, még a fegyveres konfliktus idején halt meg.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez