Proud to Be!- zenés Interpol kampány Afrikában a hamis gyógyszerek ellen

Dél-Afrika, Pretoria- A rossz gyógyszer öl!- ezzel a mellbevágó mondattal indított kampányt Dél-Afrikában az Interpol. Jeles énekesek vállalták, hogy hangjukat adják a jó ügyhöz. Ez a közös lemez lesz a Proud to Be.

 A kampányt Dél-Afrikában indítja az Interpol, de ki akarja azt terjeszteni egész Afrikára sőt Dél-Kelet Ázsiára is. Nem véletlenül ezt a két régiót választotta az Interpol: Afrika és Dél-Kelet Ázsia országaiban a gyógyszerek legalább  egyharmada hamisítvány, de van olyan hely, ahol a kétharmad inkább árt, mint használ!

 

De mit keres itt az Interpol? 75 milliárd dollárt! Ennyi ugyanis a hamis gyógyszerekkel kereskedő maffiózók haszna egy évben. Legalábbis a becslések szerint ennyi volt 2010- ben, az utolsó évben, melyről vannak adatok.
Csak ott vásároljanak gyógyszert, ahol biztosak benne: nem csapják be a beteget!- int az Interpol. Persze könnyű azt mondani, de Afrika sok országában igen kezdetleges a gyógyszertári hálózat. Az igazságszolgáltatás viszont igen elnéző azokkal, akik hamis vagy lejárt gyógyszerekkel kereskednek: legfeljebb egy- két éves börtönbüntetésre számíthatnak, és azt is felfüggesztik Afrika legtöbb országában, ahol az emberek jelentős része nem tudja megfizetni a hatékony gyógyszerek árát…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez