Ezer pár mondta ki a boldogító igent egyetlen napon Kanoban

Nigéria, Kano – A nagyszabású esküvőt a helyi muzulmán Főtanács szervezte,és Kano emírje a saját palotáját bocsátotta rendelkezésre a már nem olyan ifjú pároknak. A cél ugyanis az volt, hogy az elvált illetve megözvegyült muzulmán nők újra párt találjanak maguknak, és vele anyagi biztonságot és társadalmi presztízst.
Nigériában ugyanis az a szokás, hogy az ifjú feleséget azonnal kiveszik az iskolából az esküvő után, így a nők többségének semmilyen végzettsége sincsen. Ha magukra maradnak, akkor képtelenek gondoskodni gyerekeikről és saját magukról. A férfiak ugyanis csak a legritkább esetben fizetnek tartásdíjat Nigériában.
Most egy helyi vállalkozó kifizette az ezer menyasszony ” árát”. Ezt általában a leendő férj családjának kell leperkálnia. A vőlegényeknek viszont HIV tesztet kellett vállalniuk, mert Nigériában nagyon magas a HIV fertőzöttek aránya.
A férfiak azt is vállalták, hogy nem válnak el. Ha már úgy érzik, hogy végképp nem tudják elviselni életük párját, akkor a Hizba-hoz, a muzulmán Főtanácshoz kell fordulniuk, és csak akkor válhatnak el, ha az engedélyezi ezt számukra Nigéria északi részén, ahol az iszlám meghatározza a döntő többség életmódját még 2012-ben is.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez