Ghánát is elérte az Ebola-járvány

Ebola-gyanús tünetekkel került kórházba egy beteg a ghánai fővárosában. Az Egészségügyi Minisztérium nyugalomra szólította fel a lakosságot és felhívták a figyelmet azokra az óvintézkedésekre, amelyekkel meg lehet előzni a halálos vírus terjedését.

A beteg férfi jelenleg a fővárosi Nyaho Klinikán kezelik. Az Egészségügyi Minisztérium és a Klinika közleményéből kiderült, hogy az orvosok Ebola-gyanús tüneteket észleltek nála, ezért vért is vettek tőle, de az eredményekre még várni kell. A beteget elővigyázatosságból elkülönítették. Az orvosok és ápolók pedig csak védőruhában mehetnek be hozzá. Az Egészségügyi Minisztérium közben nyugalomra szólította fel a lakosságot és felhívta a figyelmet a különböző óvintézkedések betartására. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy az Ebola-vírus legtöbbször halálos kimenetelű és rendkívül könnyen terjed emberről emberre.

Az Ebola-járvány még február tört ki Guineában és azóta Libériára és Sierra Leonéra is átterjedt. A vírus eddig több mint 465 ember halálát okozta. A három nyugat-afrikai országban jelenleg 759 megbetegedésről tudnak. A nyugat-afrikai országok vezetői nemrég egy találkozón megállapodtak abban, hogy közösen veszik fel a harcot a vírus ellen, de jelezték, hogy nemzetközi segítségre is szükségük lesz az Ebola-járvány visszaszorításához.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez