Súlyos buszbaleset Egyiptomban, legalább 33 halott

Súlyos buszbaleset történt péntek kora hajnalban a Sínai-félsziget déli részén, a tömegtájékoztatás szerint legalább 33 ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek.

 

Korábban a hatóságok 27 halottról számoltak be. A híradások szerint két autóbusz ütközött össze egy sivatagi úton, mintegy 50 kilométerre Sarm-es-Sejktől. Az egyik jármű felborult.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a sérültek között van egy ukrán, két szaúd-arábiai és egy jemeni állampolgár, de egyelőre nem tudni, hogy a halottak között is vannak-e külföldiek.

Mintegy harminc rohamkocsi érkezett a helyszínre, és folytatódik az áldozatok felkutatása. Nem kizárt, hogy a halottak száma növekedni fog, mert feltehetően vannak még áldozatok a roncsokban.

Ez az elmúlt évek egyik legsúlyosabb közúti balesete Egyiptomban. Az országban a közutak és vasútvonalak biztonsága kívánnivalót hagy maga után. A lakosok sokat panaszkodnak arra, hogy az egymást követő kormányoknak még az alapvető biztonsági követelmények betartását sem sikerült elérniük, emiatt gyakoriak a halálos kimenetelű balesetek.

 

Forrás:ATV.hu

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez