Ebola: megkezdődött az utasok ellenőrzése a párizsi repülőtéren

Először egy Guineából érkező gép utasait ellenőrizték.

 Megkezdődött szombat kora reggel a nyugat-afrikai országokból érkező utasok esetleges ebolafertőzöttség miatti ellenőrzése a párizsi Roissy Charles-de-Gaulle repülőtéren, először egy Guineából érkező gép utasait ellenőrizték – jelentette az AFP hírügynökség tudósítója a helyszínről.

Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a fertőzés veszélye miatt szombattól bevezetik ezt az intézkedést.

Az egészségügyi személyzet még az utasoknak a repülőtérre való belépése előtt lézeres hőmérővel megméri a testhőmérsékletüket. A Conakryból érkező gép hat órakor szállt le 150-200 utassal. Az egyik utas a tudósítónak azt mondta, az eljárás gyorsan megy. A miniszter csütörtökön bejelentette azt is, hogy ezeken a gépeken még a fedélzeten minden utasnak ki kell töltenie egy egészségügyi kérdőívet.

Francois Hollande államfő a miniszter bejelentése előtt közleményt adott ki arról, hogy “Franciaország egészségügyi ellenőrzést léptet életbe a vírus sújtotta térségből érkező járatoknál”. Arra is kitért, hogy Franciaország a guineai hatóságok kérésére újabb központokat fog létrehozni az ebolajárvány elleni küzdelemre.

A WHO legfrissebb adatai szerint az ebola vérzéses láz 9216 regisztrált megbetegedéséből 4555 ember halt meg hét országban: Libériában, Sierra Leonéban, Guineában, Nigériában, Szenegálban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez