Ebola teszt 15 perc alatt

A metró jegy nagyságú teszt szalag elszíneződik, ha a vizsgált személy Ebola fertőzött. A tesztet a helyszínen el lehet végezni és mindössze negyedórát vesz igénybe.Jelenleg az Ebola teszt legalább két óra és csak laboratóriumban lehet elvégezni.

Miből mutatja ki az Ebola vírust a teszt? Vérből, vérplazmából vagy vizeletből. 100 ezer vírus / mililiter vér a teszt érzékelési szintje- nyilatkozta a feltaláló, aki szerint hamarosan megkezdődhet a tömeggyártás. Ez pozitív teszt vagyis azt mutatja, ha valaki már megkapta az Ebola fertőzést. A negatív teszt, amely azt mutatja, hogy valaki nem vírusfertőzött vagyis kizárja az Ebola fertőzést, az bonyolultabb tesztet igényel.

Közben Svájcban két gyógyszer tesztelése is megkezdődött. A szakértők szerint legkorábban decemberben lehet ebből olyan gyógyszer, amely hatásos az Ebola ellen. A járvány halálos áldozatainak a száma megközelíti az ötezret. A legtöbben Guineában, Libériában és Sierra Leoneban haltak meg. A WHO szerint az év végéig az Ebola halottak száma elérheti a húszezret is. Az eZyscreen nevű francia teszt megkönnyítheti az Ebola-vírus fertőzöttek kiszűrését Libériában, Guineában és Sierra Leoneban. Franciaországban a repülőtereken fokozott Ebola ellenőrzés van, mert az Air France az egyik olyan európai légitársaság, amely közvetlen járatot üzemeltet az Ebola sújtotta államokba. Sok ország leállította a légiforgalmat Nyugat-Afrika e három országba noha az Egészségügyi Világszervezet kérte, hogy ezt ne tegyék. A három koldusszegény afrikai ország ugyanis saját erőből képtelen megbirkózni az Ebola járvánnyal, ehhez külföldi segítségre van szüksége. Ez pedig jórészt repülőgépen érkezik Guineába, Libériába és Sierra Leoneba, ahol az Ebola halottak száma meghaladja az ötezret.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez