Pezsgőfürdő kólából és mentos-ból japán módra – ezt látnod kell

Pezsgőfürdő kólából és mentos-ból japán módra – ezt látnod kell

A kóla (Diet Coke, Cola Light) és a Mentos cukorka heves reakcióját aligha kell bemutatni, több ezer YouTube videón látható a jelenség. Japánban egy srác ezzel gyártott magának nem hétköznapi pezsgőfürdőt.

A Mentos cukorka kólába dobása heves, robbanásszerű jelenséggel jár, ezt számos online videóban kísérhetjük nyomon, és már rengeteg szívatásra, illetve őrült ötletre adott okot.

“A vízmolekulák szeretnek más vízmolekulák mellett elhelyezkedni, ezért alapvetően bármit dobunk a szódába, ami megtöri a vízmolekulák hálózatát, képes a buborékok számának növelésére. Egy érdes felületű cukorkán még több hely jut a buborékoknak” – magyarázta a buborékképződés robbanásszerű növekedését Coffey a New Scientist magazinnak.

A Hadzsime nevű japán csatorna több mint 1,25 millió feliratkozóval büszkélkedhet, így a nézők kedvéért a youtube-sztár majdnem teljesen meztelenre vetkőzve, cukorkákkal a testén ugrott egy kólával teli fürdőkádba. Kétségtelen, hogy ez nem annyira látványos, mint más videókon, mikor magasra tör a kólaoszlop, de bizonyára a két anyag reakciója furcsa érzéseket okoz a bőrön. Az biztos, hogy így még senki nem gyártott magának pezsgőfürdőt.

Íme néhány hasonló videó kólával és mentossal:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez