Kölyökképű ausztrál srác indult útnak, hogy az ISIS oldalán harcoljon

Kölyökképű ausztrál srác indult útnak, hogy az ISIS oldalán harcoljon
Egy fiatal fiú, kezében gépfegyverrel, két oldalán felfegyverkezett radikálisokkal, egy ISIS zászlóval pózol. Először ennyit lehetett tudni az ismeretlen srácról. Szép lassan azonban kiderült, hogy valószínűleg Jake-nek hívják, ausztrál és nem is olyan rég döntött úgy, hogy csatlakozik a terrorszervezethez.

A most 18 éves fiú állítólag tízedik osztályos korában döntött úgy, hogy áttér az iszlámra. Ezt követően pedig különböző mecsetekbe is eljárt imádkozni, mielőtt teljesen eltűnt. Áttérése előtt semmi különös nem látszott rajta -sőt inkább amolyan emós fiúnak nézett ki. Képekért ide érdemes kattintani.
A most már Abdur Raheem néven futó fiú állítólag visszahúzódó volt és nem igazán voltak közeli barátai. Egyik tanára arról is mesélt a Fairfax médiának, hogy feltehetőleg bántották is iskolatársai, bár fizikai atrocitásról nem tudott ő sem. A fiú egyébként különösen tehetséges volt a matematikában, néhány forrás egyenesen lángésznek nevezte.„Ha megpróbáltunk viccelődni vele, rögtön agresszívan válaszolt” – mondta el egy iskolatársa a Daily Mail Australia-nak.
Közel sem Jake az első ausztrál, aki úgy döntött, hogy csatlakozik az Iszlám Államhoz. A múlt héten egy 16 és 17 éves testvérpárt fogtak el a helyi hatóságok Sydney repterén, akik állítólag harcolni indultak a Közel-Keletre. Nekik ugyan nem, de körülbelül 100 másik ausztrálnak sikerült eljutnia a terrorszervezethez. Az egyik leghíresebb talán Abdullah Elmir vagy „becenevén” Ginger Jihadist. A 17 éves fiú egy videóban tudatta a világgal: az ISIS addig nem áll meg, míg el nem foglalják a Fehér Házat. A videót itt tekinthetik meg.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez