Rólunk írták – új HTCC Afrikában

Szombat délelőtt befutott a tavaly december elején Magyarországról útnak indított 40 lábas konténer a Malawi Hungarian Trade and Cultural Center​ raktárába, Limbébe.

A különféle kereskedelmi termékeket és emellett könyvadományokat​ Egyesületünk elnöke,​ Juhász Péter Gergő (​aki a ​HTCC hálózat központi koordinátora), ​valamint másik két tagja, ​Szeremley Csaba (​a ​HTCC Malawi vezetője) és Veress Ferenc (önkéntes) fogadta.

A beérkező termékek piacra jutásával illetve adományozásával mind a kereskedelmi és mind a kulturális kapcsolatokat erősítjuk. A könyvek (közel 3000db angol nyelvű) mind a Jacaranda Alapítvány által üzemeltetett könyvtárak készletét gyarapítják. Az alapítvány általános illetve közép-iskolájának, ahol 400 árva illetve félárva gyerek tanul ingyenesen (Malawiban csak az általános iskola díjmentes), két könyvtára is van. Emellett másik 3 könyvtárat is nyitottak az elmúlt éveben a környező közösségeknek.

Az iskola igazgatója Maria DaSilva az ország egyik legelismertebb, nemzetközi szinten is jegyzett (CNN Hero) karitatív szervezetének az irányítója, többször is elmondta nekünk, hogy nagy segítség lenne, ha angolul beszélő önkéntes tanárok jönnének az iskolába, ahol egy tanéven keresztül oktatnák a helyi gyerekeket.

Az üzleti körök szintén nagy érdeklődéssel tekintenek a HTCC tevékenységére. Elmondták, hogy sokan érkeznek ötletekkel az országba Európából, Amerikából és Ázsiából, mégis ezek közül kevés valósul meg. Ennek fő oka, hogy kevesen vállalják az ismere​t​len és eltérő üzleti, kulturális illetve politikai környezetben való működést.

Azt kijelenthetjük, hogy a HTCC a konténer megérkezésével megtette az első lépéseket arra nézve, hogy Malawi és Magyarország között virágzó üzleti és civil kapcsolatok épüljenek.

Forrás: earth-rise.eu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez