Szépségkirálynőt választottak Dél-Afrikában

59. alkalommal rendezték meg a Miss South Africa szépségversenyt Sun Cityben. A legszebb hölgynek járó koronát a 24 éves johannesburgi Liesl Laurienak ítélte oda a zsúri.

„Soha nem tudtam beilleszkedni, mert mindig kitűntem” – mondta a 24 éves szépségkirálynő, aki 2014-ben végezte el a Johannesburgi Egyetemet és azóta számos civil szerveznél is dolgozott, melyek főként kisgyerekekkel foglalkoznak. Liesl Laurie egyébként tapasztalt versenyzőnek számít, korábban ugyanis több hasonló megméretetésen indult már. 2010-ben pedig Miss Soweto hercegnőjének is megválasztották. Mostani győzelme után elmondta, hogy „készen áll a címmel járó felelősségre, a kötelezettségek teljesítésére”. Hagyományosan ugyanis a szépségkirálynőknek egy éven keresztül számos jótékonysági rendezvényen kell részt venniük, ami állandó utazással és szerepléssel jár.

Laurie, a korona mellett jelentős pénzösszeget, egy autót és különböző szépségipari termékeket is kapott ajándékba, melyek összértéke körülbelül 2 millió dél-afrikai rand. A rendezvény szervezői jelezték, hogy Laurie hatalmas lehetőségek előtt áll és rajta múlik, hogy mit hoz majd ki belőle. Számos korábbi szépségkirálynő ugyanis sikeresen el tudott helyezkedni a szórakoztatóiparban vagy az üzleti életben. Sokan pedig a nemzetközi ismertségüket kihasználva sikeres vállalkozásba kezdtek. Sokan Basetsana Kumalót hozzák fel példaként, akit 1994-ben koronáztak meg. A most 41 éves volt szépségkirálynőt jelenleg Dél-Afrika legsikeresebb üzletasszonyai között tartják számon.

miss-south-africa-liesl-laurie

liesl-lurie-gauteng-pic-by-debbie-yazbek

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez