Önvezető autó szelte át az Egyesült Államokat

A brit Delphi autócég legújabb fejlesztése az önvezető autó, mely – a Google kocsijához hasonlóan – teljesen magától visz minket úti célunkhoz.

A Delphi autója San Franciscóból indult még március 22-én, több normális autóval körülvéve, hogy megfigyeljék az úton. A 3400 mérföldes út április 2-án ért véget New Yorkban és 99%-ban vezető nélkül közlekedett az autó. A 15 államon átívelő utazás meglepően jó eredményeket hozott, a fejlesztői csapat egyik tagja, Jeff Owens elmondta: “az autó kiemelkedően jól teljesített, messze az elvárásaink felett.”

Természetesen voltak olyan szakaszok, ahol kénytelenek voltak átvenni az irányítást. Arra ugyanis még nincs felkészülve az autó, hogy a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is biztonságosan tudja folytatni útját. Érdekes módon egészen emberi reakciókat is mutatott a prototípus.

“Az autó félt a traktoroktól” – mondta el Owen az Autoblognak. – “Mindig egy kicsit balra húzódott, ha traktorokat előzött, ami mindenképpen egy érdekes eredmény.”

A tesztvezetés során majdnem három terabájtnyi adatot gyűjtöttek össze, a következő lépés ennek az elképesztő mennyiségű információnak az elemzése lesz.

“Az a tudás, amit ebből az útból merítettünk, abban lesz a segítségünkre, hogy optimalizáljuk a már létező biztonsági funkciókat és felgyorsítsuk a fejlesztést, hogy minél hamarabb eljuttathassuk a technológiát vásárlóinkhoz” – mondta el Owen.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez