Elektromos autó és Apple Pay – Tim Cook beindult

Egyértelműen nem kell attól félteni a kaliforniai óriáscéget attól, hogy nem rukkol elő új dolgokkal. Bár az elmúlt években egyértelműen az iPhone és az iPad hizlalta az Apple bankszámláját, a cégnél tudják a legjobban, hogy nem lehet egy-két termékkel a végtelenségig izgalmasnak maradni.

A pletykák szerint az Apple egy Titan nevű projekten dolgozik, ez egy teljes mértékben elektromos autó kódneve. Alátámasztja a híreszteléseket, hogy az elmúlt időszakban több olyan szakembert vettek fel a céghez, akiknek az autógyártás a terepe.
Nem mondhatnánk, hogy a piac kiaknázatlan, hiszen 2017-re várható a General Motors és a Tesla Motors egy-egy elektromos autója, a japán Nissan pedig már 2010 óta jelen van a piacon. Azonban az Apple-t ismerve nem kell félteni őket, hiszen a mindig innovatív (vagy legalább elég szép termékeket gyártó) cég pont az ilyen helyzetekben tud igazán kiemelkedőt alkotni.
Mindeközben a Google már jó ideje a vezető nélküli autó koncepcióján dolgozik, ami mostanra már jócskán a tesztfázisban van.
Ha esetleg a Titan nem hozná meg a várt eredményeket, az Apple-ről akkor is érdemes írni. az Apple Pay segítségével a jövőben elég lesz előkapni iPhone készülékünket, hogy elintézzük a fizetést bárhol. Ugyan ez a szolgáltatás már többé kevésbé működik bizonyos szolgáltatóknál, az Apple felhasználók bizonyára jobban örülnek egy saját, belső rendszernek.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez