Mexikó: lövöldözés az amerikai határ menti Reynosában

Órákon keresztül lőtték egymást a fegyveres csoportok tagjai és a rendőri alakulat kirendelt fegyveresei az amerikai határ közelében fekvő Reynosa városban.

Kormányforrások szerint a történtek egyenes választ jelentenek arra, hogy a napokban rendőri kézre került El gato, a Cartel del Golfo elnevezésű bűnszervezet egyik fontos vezetője. Keveset tudni arról, ki is valójában El Gato és mi a polgári neve, letartóztatása viszont láthatóan érzékeny vereséget jelent a kartell számára. A kartell az elmúlt évben több vezetőcserére kényszerült, mivel egymás után kapják el a kápókat.
Tamaulipas tartomány, ahol a város fekszik, fontos kábítószerútvonal és ezért a bandák és a hatóságok közötti csaták egyik helyszíne.
Az eset kapcsán a mexikói hatóságok piros színű veszélyhelyzetet hirdettek a tartomány egészében. Ez azt jelenti, a lakosságot megkérik: csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonaikat, hogy ne keveredjenek az esetleges fegyveres összecsapásokba. Az utcákon ugyanis nem tudják garantálni a biztonságot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez