ISIS kézikönyv nyugatiaknak: hogyan barátkozzunk, raboljunk és gyilkoljunk

Nem hagyja békén Nyugaton élő szimpatizánsait az Iszlám Állam. Nekik szóló rendszeres internetes tanácsaiból most 70 oldalas kézikönyvet állított össze, hibátlan angolsággal – jelentette az IBN Live, a CNN indiai csatornája.

Korábban is publikált már sokkoló kézikönyveket az ISIS, decemberben például arról, “hogyan ejtsünk foglyokat és rabszolgákat”. De az arab nyelvű volt, és a “Kalifátus” területén harcoló iszlamistákat okította. A most közzétett, 70 oldalas angol nyelvű dolgozat viszont azoknak a szimpatizánsoknak szól, akik Európában, Amerikában vagy Ausztráliában élnek.

Konkrét tudnivalókat tartalmaz arról, hogyan kell alvó sejteket létrehozni, nevet, külsőt és szokásokat változtatni ahhoz, hogy valaki követhetetlenné váljék, és kicsússzon a biztonsági szolgálatok kezei közül. Az alapoknál kezdik, annál, hogy a majdani terroristák hogyan szerezhetnek pénzt majdani akcióikhoz. Az ISIS leginkább az online pénzügyi csalásokat javasolja, persze a “hitetlenek” rovására.

Ha a kezdő dzsihádharcos megszerezte a pénzt, a következő lépés a kézikönyv szerint a fegyverek barkácsolása. Beleértve a csőbombákat, molotov-koktélokat és a mobiltelefonos detonátorokat is. A 10 oldalas fejezet állítólag részletesen leírja, hogyan lehet a szögekkel töltött befőttesüvegekből,  kuktafazekakból, gázpalackokból, mikrohullámú sütőkből halálos fegyvereket gyártani, sőt, még az autóbomba készítését is elmagyarázza. Ez a rész egyébként nem győzi dicsérni a Carnajev fivéreket, akik három embert öltek meg és 200-at sebesítettek meg a 2013-as bostoni maratonon azzal, hogy kuktából készített pokolgépet robbantottak fel a célvonal közelében.

Ha már a pénz is, meg a fegyver is megvan, akkor ideje megtanulni az álcázás, a fedett működés tudományát, hogy derült égből villámként lehessen lecsapni  – írják a kézikönyv készítői. Akik például azt tanácsolják a “reménybeli” terroristáknak, hogy ne hordjanak hagyományos iszlám ruhadarabokat, vegyenek fel nyugati nevet, és viseljenek színes kontaktlencsét, hogy ezzel is félrevezessék az esetleges szemtanúkat.

A kézikönyv kitér arra is, hogyan kell manipulálni a nyugatiakat, hogy azok alibit szolgáltassanak, és hogyan lehet befolyásolni a hatalomban lévőket. “Barátkozzatok olyan rendes emberekkel, akik elégedetlenek a rendszerrel. Kerüljetek közel hozzájuk, ajánljatok nekik támogatást és útmutatást. Ha már nyíltan beszélnek veletek, akkor döntsétek el, szóltok-e nekik a céljaitokról. Csak annyit mondjatok el nekik, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy végrehajtsák azt a szolgálatot, amire kiszemeltétek őket.  Egy szóval se többet.”

Fotó: rendőrök ellenőrzik a virágokat a párizsi kóserboltnál, a január 9-i támadás után.  Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez