Ingyenes japán remekművek az Edo és Meidzsi-korból (fotók)

Figyelem, figyelem kedves művészek, művészet-kedvelők, tervezők, alkotók, a divat szerelmesei, és azok, akiket elkápráztatnak a gyönyörű alkotások. A Smithsonian könyvtár most a legjobb barátjává válhat.

A Smithsonian könyvtár birtokában több ezer mű és értékes könyv van. Most a Freer and Slacker Galéria, azaz a Smithsonian Ázsiai Művészeti Múzeum az interneten ingyenesen letölthetővé tett több ezer gyönyörű japán nyomatot.

screen-shot-2015-04-20-at-17

Az alább látható alkotásokat, melyek az Edo (1600-1867) és Meidzsi-korból (1868-1912) származnak, még biztosan nem jelentek meg digitális formában. Ha szeretné ön is gépén tudni ezeket a műveket, ne habozzon.

A gyűjtemény egyébként egy havi művészeti magazinból, a Sin-bidzsucukai-ból (Új művészvilág) származik. A lap 1902-ben mutatott be először különböző mintákat, alkotásokat híres művészektől. A művészek közt szerepelt többek között a szerkesztő maga, Furuja Karin, illetve elődje, Szekka Kamiszaka. Szekka volt az első olyan művész, aki műveibe belevitte a nyugati ízlést, stílust és módszereket.. Furuja folytatta ezt az új, modern japán irányzatot, és segítette terjedését az egész világon.

screen-shot-2015-04-20-at-17-43-01

Ha ön is szeretne digitális hozzáférést az itt látható képekhez, akkor irány a Smithsonian könyvtár honlapja, ahonnan a fent említett lapból kettő teljes egészében letölthetők: KATT. A fájlok ráadásul jó nagyok, tehát tökéletes minőségben élvezhetjük őket.

Ha inkább a hagyományos műalkotások érdeklik, akkor Freer and Slacker Galériát ajánljuk, mely szintén számtalan ingyenes letöltést kínál Ázsia minden tájáról. A japán részben megtalálhatja a világhírű Edo-kori fametszeteket, olyan művészek műveit, mint Hokuszai és Hirosige Utagava.

fs-6009_01

Néha nem elég, ha a kiváló műveket a múzeumban bámuljuk. Kitehetjük őket saját falunkra is, vagy lehet a háttérképünk. Ráadásul ingyen. 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez