Selfieözön lepte el a hálót a nepáli tragédiával a háttérben

Nepál történelmének legnagyobb tragédiája közepette sokan megfeledkeztek magukról azok közül a turisták közül, akik épségben megúszták a földrengést.

Több ezer selfie öntötte el a közösségi hálót, amelyet a pusztulással a háttérben korunk virtuális ,,nyája” fotózott és küldött haza ismerőseinek, barátainak. Vagyis ezrek selfieztek a ledőlt Dharahara torony előtt, Katmanduban. Eközben a megérkezett fotón a háttérben szól az okostelefonok gépies zenéje – mintegy aláfestve a magukról, józan ítélőképességükről megfeledkezettek szórakozását.
A tornyot még a nepáli kirányok építtették a XIX. században és ez volt az ország büszkesége és az UNESCO világörökség része. Sokkal több fotó készült róla, mint az ország bármely más épületéről, nevezetességéről. Nem tudni, hányan lelték halálukat az épületben, de az feltételezhető, hogy tele volt turistákkal. S vannak olyanok, nem is kevesen, akik legkedvezőbb mosolyukkal belenevetnek telefonjuk kamerájába – mondják helyszíni megfigyelők.
,,A kataszrófaturizmus megszületett Katmanduban is abban a pillanatban, amikor magukhoz tértek az emberek. Sokkal jobban érdekli most őket, hogy magukról készítsenek egy csinos képet, minthogy megértsék, itt egy hatalmas tragédia történt” – mondja Pawan Thapa katmandui diák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez