Mexikó: csecsemőhalál a védőoltás után

Mi történhetett Chiapas mexikói államban azzal a két csecsemővel, akik a BCG és a hepatitis B vírus elleni oltást követően meghaltak? Az ötven beoltott csecsemőből további 29 kórházba került. Hat babának az állapota súlyos. A hatóságok és a szülők tanácstalanok.

A Mexikói Betegbiztosítási Hivatal (IMSS) közlése szerint a két elhunyt csecsemőn, illetve a kórházban ápoltakon olyan betegség tüneteteket észleltek, amelyek az említett két oltással vannak kapcsolatban. A vakcinák beadását követően hat órával észlelték először, hogy a csecsemőknél valami nincs rendben.

Az oltásra La Pimienta településen, az ország egyik igen elmaradott részén került sor és az eddigi vizsgálatok nem adnak magyarázatot a  tragédiára. A hatóságok minden esetre elrendelték a védőoltások szüneteltetését az egész országban. Egyes jelentések szerint a betegségekért és a halálesetekért a Hepatitis B elleni védőoltás a felelős, de ezt  vizsgálatok még nem támasztották alá. vannak olyan hírek is, hogy emberi mulasztás történt – mindenesetre az elhunyt csecsemők szülei követelik a felelősség megállapítását. A két áldozat, egy kisfiú és egy kislány még nem volt egy hónapos.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez