Égés a jégen – Megbüntethetik a sportszerűtlen oroszokat

Miután lefújták a jégkorong világbajnokság vasárnapi döntőjét és felhangzott volna a győztes kanadaiak himnusza, levonult a pályáról az ezüstérmes orosz csapat (a végeredmény 6:1). A nem éppen elegáns gesztus miatt bírságot róhat ki a Nemzetközi Jégkorongszövetség.

„Azon a 29 hoki világbajnokságon, amelyen én részt vettem, most fordult ilyen először” – nyilatkozta a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke, Rene Fasel a TASZSZ hírügynökségnek. „Teljesen elfogadhatatlan, amit az orosz csapat tett. Játék közben bármi megtörténhet a jégen, ütközések, harcok. Viszont a meccs után az ellenféllel szembeni tisztelet hiánya megengedhetetlen.”

Az elnök azt is elmondta, hogy az Orosz Jégkorongszövetséggel fogják megvitatni az incidenst és a büntetésről később döntenek.Az orosz szövetség elnöke úgy tájékoztatta az orosz médiát, hogy a válogatott nem tiszteletlenségből hagyta el idő előtt a pályát. Szervezői hibával indokolta az esetet, ami miatt a játékosok úgy értelmezték, hogy már levonulhatnak a jégről. Egyébként közvetlenül a meccs után gratuláltak a győztes kanadaiaknak, és kezet is ráztak velük.

Az orosz sportminiszter, Vitalij Mutko azonban Fasel elnökkel ért egyet. Szerinte az Orosz Jégkorongszövetségnek és az edzőknek mindent meg kellett volna tenniük, hogy az orosz játékosok az ünnepi ceremónián is részt vegyenek.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez