A 3 lesz Namíbia szerencseszáma

A konténerterminál 3 milliárd namíbiai dolláros fejlesztését tervezi az afrikai ország, mivel jelentős kereslet van a logisztikai szolgáltatásra a térségben. A vízi út „túloldalán” Brazília jelenti a különösen nagy piacot.

A Walvis Bay három további országnak is lehetőséget kínál a hajózásra. Az öböl Namíbiában mélytengeri hajók fogadására is alkalmas kikötővel rendelkezik, Zambia, Zimbabwe, Botswana is innen juttathatja el termékeit a tengeren túlra. Az úgynevezett „folyosói csoportot” kialakító Namíbia azt jelentette be, hogy 3 milliárd namíbiai dollárt befektetve új konténerterminált fejleszt a kikötőben, segítve ezzel a három másik, tengerparttal nem rendelkező országot is. Közös szervezetet is létrehoztak a kikötői létesítmények működtetői, fejlesztői, melynek a központja a szomszédos Dél-afrikai Köztársaságban van.

A Dél-Afrikai Sippers Közlekedés- és Logisztika Tanács (SASTALC) a rakománytulajdonosok és a logisztikai szolgáltatók szervezete.  A namíbiai kikötőbővítésekben érdekelt a Dél-afrikai Fejlesztési Közösség, a Trans Kalahári folyosó, a Trans-Cunene folyosó és a Trans-Oranje folyosó. A beruházás – fogalmazta meg Siobhan Fox, a Walvis Bay Folyosó Csoport igazgatója – lehetővé teszi majd a mainál sokkal intenzívebb logisztikai kapcsolatot a „túloldallal”, azaz Brazíliával.  Ez a kereskedelmi útvonal már ma is nagy mennyiségben juttat célba csirkét, húst, bútort, fogyasztási cikkeket és építőanyagokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez