Még minden 20. jelentkező sem lehet stewardess az Emirates-nél

Az Emirates a világ egyik legmenőbb légitársasága, és a fizetések meg más juttatások terén sem marad le a többiektől. Sőt. Valószínűleg ez is lehet az oka annak, hogy tavaly 400 ezren jelentkeztek légiutas-kísérőnek a dubaji cégnél.

A stewardesseké ma már korántsem olyan fényes szakma, mint a hőskorban, mondjuk az 50-es, 60-as években volt. De azért ma is sokan érzik vonzónak, hogy a légiutas-kísérők úgy kereshetik fel a világ leghíresebb helyeit és ismerkedhetnek meg új emberekkel, hogy még fizetnek is ezért nekik. Évről évre elárasztják hát a világ vezető légitársaságait a jelentkezések.

Az Emirates-nél tavaly is több mint 400 ezer ilyen pályázat landolt. Ez ugyanis igazi globális cég: gyakorlatilag mindenhova repül, és mindenhonnét toboroz munkaerőt. De csak a jelentkezők kevesebb, mint 5 százalékának volt szerencséje: 8600-an csatlakozhattak közülük a légitársasághoz. Abdulaziz Al Ali alelnök azt mondja a Gulf News-nak: az Emirates-nél a márkanév, a cég pénzügyi sikerei, a stabilitás és a növekedés a fő vonzerő. Meg a karrierlehetőségek, a tényleg nemzetközi, multikulti munkakörnyezet.

Az idén már nagyobb eséllyel indulhatnak a pályázók: a mostani pénzügyi évre 11 ezer új munkahelyet hirdetnek meg. Toboroztak-toboroznak is egy sor országban: India, Horvátország, Kanada, Bulgária, Argentína Görögország, Németország, Franciaország, Brazília, Belgium és Ausztria mellett Magyarországon is az Emirates munkaügyesei.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez