Erkölcsvédelem: betiltotta a galambtenyésztést az Iszlám Állam

Rendeletben tiltotta be a galambok tenyésztését az Iszlám Állam. Azzal érvel, hogy a takaratlanul az égben repülő madarak látványa a földről sérti Istent és a vallásos embereket, főként a nőket.

A hittudósoknak, akik a vallási rendeletet hozták, az volt mindenekelőtt a bajuk, hogy a földről megpillantható a galambok fedetlen alsó fele – írja a brit Daily Mail. A tenyésztők egy hetet kapnak arra, hogy felhagyjanak vallásgyalázó tevékenységükkel, máskülönben nyilvános korbácsolással kell szembenézniük.

Nem ez az első eset, hogy az ISIS kirohan a Közel-Keleten oly népszerű, szerinte azonban istenkáromló időtöltés ellen. Az év elején állítólag 15 fiút vettek őrizetbe, és hármat ki is végeztek közülük Irak egyik keleti kormányzóságában, Dilajában az Iszlám Állam fegyveresei. A házaikat átkutatták, a galambokat begyűjtötték és elégették. Akkor az volt a kifogásuk, hogy a hobbi elvette a fiúk idejét az imától – mesélte az egyikük édesapja az amerikai NBC News csatornának.

A mostani tiltás a brit lap szerint az Iszlám állam által önhatalmúlag kikiáltott Eufrátesz tartományban jelent meg, nyomtatva, hivatalos formában. A fejlécen az ISIS hírhedt fekete-fehér logójával. “Mindazoknak, akik galambokat nevelnek a háztetőkön, fel kell hagyniuk vele, a mostani figyelmeztetést követő egy héten belül. Aki ezt megsérti, annak rendreutasításban lesz része, beleértve a pénzbüntetést, a börtönt és a korbácsolást.”

papír

Amikor az első hírek kezdtek terjedni a galambtenyésztés feketelistára helyezéséről, akkor sokan úgy vélték: a valódi ok az, hogy meg akarják akadályozni az ISIS tagjai a velük ellenséges üzenetek továbbítását, illetve a cigarettacsempészetet (állítólag erre is használták a galambokat). Az írásban adott rendelet azonban igyekszik eloszlatni ezt a félreértést. Azt állítja, hogy a bűnelkövetés megelőzése a cél, nehogy bárki is kárt okozhasson muszlim, mindenekelőtt női szomszédainak azzal, hogy közszemlére bocsátja a galambok nemi szerveit. És szól arról is, hogy a galambtenyésztés időpocsékolás. Egyben felhívja a polgárokat, hogy jelentsék a vallásrendőrségnek, a Hiszbahnak, ha valakit azon kapnak, hogy mégsem hagy fel a galambtartással.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez