Visszavárja a turistákat Nepál

Nepálban újra megnyitották a világörökség részét képező látnivalókat, hogy visszacsábítsák a turistákat a földrengés sújtotta országba.

Erős földrengések pusztítottak Nepálban a közelmúltban, mégis annak reményében, hogy a turistákat vissza tudják csábítani, a legtöbb világörökséghez tartozó helyszín már látogatható. A turizmusért felelős miniszter Kripasur Sherpa azt mondta: a hét világörökségi helyszín közül hatot már megnyitottak. Nepál a pusztító rengések után tehát nem csak az épületeket, de a turizmust is szeretné újjáépíteni.

A UNESCO munkatársai mindeközben aggodalmukat fejezték ki az újbóli megnyitással kapcsolatban. Ők elsősorban a bizonyos helyek biztonsága miatt kérdőjelezik meg a gyors lépést. Azonban a nepáli tisztviselők ragaszkodtak ahhoz, hogy a megfelelő a biztonság a helyszíneken, és megtették a szükséges óvintézkedéseket.

Nepal Earthquake

Körülbelül 800 ezer külföldi turista érkezik Nepálba minden évben, és jelenleg a kormány attól fél, hogy a földrengéstől való félelem jelentősen visszaszorítja majd az idegenforgalmat. A turizmus ugyanis fontos bevételi forrás az ország számára, mely főként mezőgazdaságból él, és amely az egyik legszegényebb nemzet a világon.

Nepal Earthquake

Az április 25-i és május 12-i földrengés több mint 8700 embert ölt meg. Több százezer épület sérült meg, vagy omlott teljesen össze, köztük templomok, paloták, és egyéb történelmi helyszínek, melyek mindegyike népszerű a turisták körében.

(Fotó:AP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez