Elhunyt a 16 éves macska állomásmester

A héten elhunyt Tama, az ultra-népszerű japán macska. 16 éves volt: ez emberi mértékkel nézve 80 év. Ha hiszik, ha nem: állomásmester volt.

Tama, a lánymacska azután lett nagyon híres Japánban, hogy a Kinokava nevű, Vakajama prefektúrabeli vasútállomás állomásfőnökének nevezték ki. A Wakayama Electric Railway Co. szóvivője szerint szívelégtelenségben hunyt el. Állapotát súlyosbította az orrnyálkahártya-gyulladás, valószínűleg ez is közrejátszott a halálában. Legutolsó születésnapján, április 29-én több mint 300 rajongója vett részt, ő pedig tulajdonosa szerint  nyávogással válaszolt a megjelentek ujjongására.

werfergherhfgbfggvbd

2007. január 5-én nevezték ki hivatalosan állomásmesterré, így a hét négy napját az állomáson töltötte, ahol a rutinfeladatok mellett belefért a munkanapjába egy kis szundi is. Az elmúlt 8 évben olyan híres lett, hogy turisták ezrei érkeztek az állomásra, csak hogy egy pillantást vethessenek rá, vagy lefotózhassák.

Készült már vele reklámfilm:

Mintájául szolgált embernagyságú kabalafigurának:

dthrtfhrfghdfg

Tiszteletére Tama-vonatot is felavattak:

ccsrluqveae64x0

sdfgsdgdfgdf
Tama eleinte kóbor macska volt, az állomáson élt, és az utasok rendszeresen etették. Egy időben az állomás költségvetési gondok miatt bezárt, de sokan sajnálták a macskát, így támogatni kezdték a társaságot, hogy újra ki tudja nyitni. Tama már ekkor népszerű volt, így sok bevételt hozott a cégnek. Ezek után nevezték ki ünnepélyes keretek között állomásfőnökké. Elsődleges feladata az volt, hogy üdvözölje az utasokat, ezért pedig macskaeledel formájában fizetést is kapott. Népszerűsége ettől kezdve csak még jobban megugrott, az előző állomásfőnök pedig örökbefogadta.

A hivatalos temetést június 28-án tartják.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez