Kicsi mancsok bajban – bezárattak egy macskakávézót

Tokió híres macskakávézóiról, vagyis azokról a vendéglátóipari egységekről, ahol evés-ivás közben lehet cicákat simogatni, már többször írtunk. Most egy kis gond volt velük.

Nem a cicákkal, hanem egy ilyen kávézóval. Az ötleten felbuzdulva egyébként számos állatsimogatós kávézó jelent meg főleg Japánban, de Ázsia más országában is. Van például bárány- vagy sünsimogató is.

Miközben azt gondoljuk, hogy ez aranyos dolog, kiderült, hogy egyes helyeken nem éppen „humánusan” bánnak az állatokkal. Tokió Sumida negyedében találtak egy ilyent, ahol több mint 60 macska volt összezsúfolva zárt térben, mindössze 30 négyzetméteren.

Az egészségügyi ellenőrök már bezáratták a helyet, miután a környéken lakók furcsa szagokra panaszkodtak. Mint kiderült, a tulajdonos már többször kapott figyelmeztetést, hogy tartsa tisztán az állatokat.

Japan-2013-580_web-lrg

A törvény szerint egyszerre összesen 10 macska tartható „alkalmazottként” egy ilyen kávézóban, itt több mint 60-at találtak.

„Volt olyan, hogy több macska volt egy ketrecben” – mondta a rendőrség szóvivője.

Az ellenőrök azt is megállapították, hogy 40 macska súlyosan beteg is volt, mert nem voltak megfelelőek a körülmények. Csak az elmúlt évben Tokióban 58 macskakávézó nyitott, és ez a fajta üzlet terjed már Európában is, nálunk, Magyarországon is van ilyen.

Közben a Távol-Keleten kecske-, bagoly-, nyúlsimogató kávézók is nyílnak.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez