Botrányba fulladt a Guinness rekordkísérlet

A világ leghosszabb jótékonysági asztalát készültek felállítani az egyiptomi Alexandriában. Az egész város lázasan készülődött, ám a tegnapi nagy nap totális káoszba fulladt.

Az eddigi rekordot Olaszország tartotta, egy két kilométer hosszan megterített asztallal. Ezt akarták túlszárnyalni az alexandriaiak, nem is kicsit. Három kilométer hosszúra tervezték a megrakott asztalt, a mediterrán város tengerparti sétányán, San Stefanótól egészen a Stanley hídig. Iftárra terítettek volna, a ramadáni böjti napot megtörő első étkezéshez. Amikor a Közel-Keleten sok helyen várják az utcára kitett asztalokhoz a nélkülözőket, adományokból biztosítva az ételt.

Itt még minden rndben volt: türelmesen vártak az emberek.
Itt még minden rndben volt: türelmesen vártak az emberek.

Az asztal el is készült, a dolog vége azonban nem világrekord lett. Az eseményt az alxandriai kormányzóság szponzorálta, és előre kellett jelentkezni rá, mégpedig interneten. Ami éppen azokat zárta ki a jótékonysági vacsorából, akik rászorultak volna – írja az Egyptian Streets. De így is 7 ezren jelentkeztek. Az utolsó pillanatban pedig befutott Hani El Messiry kormányzó, aki bejelentette, hogy mindenkit meghívnak az asztalhoz. Amikor azonban lement a nap, és kezdődhetett volna a vacsora, többnyire csak vizet tudtak adni az egész napos böjt után türelmetlen várakozóknak. Az ételeket ugyanis addigra már elkapkodták vagy ellopták az emberek a furgonokról.

Röviddel később már elégedetlenség és feszültség váltotta fel az izgatott várakozást. A szervezők hiába próbálták hűteni az indulatokat, hamarosan székek és asztalok repültek az út közepére. Ezeket törték el az emberek, ha már a böjtöt nem tudták megtörni a kudarcba fulladt rekorkísérleti vacsorán.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez