Kevin, a minyon megmutatja, miért érdemes Egyiptomba menni

A kis sárga nyomik eddig a nyárig már csaknem 320 millió dolláros bevételt értek el a mozipénztáraknál. És ki tudja, mennyit máshol, például plüssfiguraként vagy mondjuk ágyneműként. Népszerűségük megkérdőjelezhetetlen. Most egyikük, Kevin fog kézre bennünket, és visz körbe Egyiptomban.

Szóval Kevin nem sütkérezik a siker fényében, küldetésre szánta rá magát: reméli, hogy segíthet feltámasztani a részleges tetszhalálból az egykor oly népszerű egyiptomi turizmust.

Kvin az edfui templomban.
Kevin az edfui templomban.

 

Kevin, akit a nálunk Gru címen vetített 2010-es moziból Stewart-ként ismerhetünk, New Yorkban találkozott két évvel ezelőtt most 28 éves hús-vér barátjával, Judy el-Saiddal. Aki rögtön elhatározta, hogy hazaviszi magával Egyiptomba – hisz a családja és a barátai is imádják a kis sárga lényeket.

kevin1

Tavalyig a kapcsolatukban nem volt semmi különös, ám akkor, az év elején történt valami, ami mindent megváltoztatott. Judy és Kevin felszálltak a Kairóból Luxorba tartó repülőgépre, és az utóbbi olyan könnyen törte meg a jeget a légiutas-kísérőkkel és a többi utassal, amilyen könnyen hús-vér ember aligha tudja. Az egyik stewardess mindenképpen fotózkodni akart vele, de ennek az volt az ára, hogy Kevin hadd lépjen be a pilótafülkébe. A kapitány ebbe bele is egyezett, és elkattantak az első fényképek a minyonról.

A karnaki templomban, Luxorban.
A karnaki templomban, Luxorban.

A többi akkor jött, mikor Judy szomorúan látta, milyen kihalt a máskor oly forgalmas, csodálatos Luxor. Egy kisfiú kezébe adta Kevint, és már akkor körvonalazódott az ötlet: a plüssfigura az egyiptomi turizmus nagykövete lehet. Azóta egymást követik Kevin képei a lány Facebook-oldalán, azt sugallva, hogy Egyiptom biztonságosabb, mint a reménybeli utazók hiszik, és még mindig olyan gyönyörű, mint évezredek óta bármikor.

kisfiú

Kevin azóta sok helyen járt. A kopt Kairóban, Alexandria görög-római romjai között, szörfölt a Vörös-tengerben, szafarizott a Nyugati sivatag homokdűnéi között. Az útitervei között összesen 150 helyszín szerepel. Amit már kipipálhat, az Kairó, Alexandria, Luxor és a többi, már említett hely mellett Asszuán, a gízai piramisok, Marsza Alam, Dahab, El-Gouna és Szidi Abdl Rahman. Kevin Egyiptomot választotta.

Huncutkodás a Kait Bej erődnél, Alexandriában.
Huncutkodás a Kait Bej erődnél, Alexandriában.
A kopt barlangtemplomnál Kairóban, a Mokattamon.
A kopt barlangtemplomnál Kairóban, a Mokattamon.
Naplementében, Ó-Kairóban.
Naplementében, Ó-Kairóban.
A jól megérdemelt pihenés a tengerparton.
Végül a jól megérdemelt pihenés a tengerparton.

Az Egyptian Streets alapján.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez