A top 25 afrikai műemlék élén Marrakes csodás piactere

A marrakesi Jamaâ El Fna, a világhírű piacot is magába foglaló tér a világ legnagyobb turisztikai és utazási oldalán, a TripAdvisoron került a toplista élére.

Miután 2015 elején a világ legjobb turisztikai célállomásai közé választotta Marrakest, a TripAdvisor a város négy emlékművét választotta a legjobbak közé, és az első helyre a mitikus Jamaâ El Fnát tette.

« Ez a tér valóságos emberi kavalkád, amelyet turisták, akrobaták, kígyóbűvölők, játékosok, zenészek és minden rendű és rangú kereskedők özönlenek el. Egyedüli hely a világon », hangsúlyozza az elsőszámú turisztikai oldal, és a minősítést egy éjszakai fotóval illusztrálja. Marrakes, a marokkói királyság első számú célállomása, a rőt város további három emlékművel együtt került a listára.

A Medersa Ben Youssef vallási iskola van a harmadik helyen, ezt követi a « souks de Marrakech » (piac, bazár) a negyedik helyen és a Bahia palota a 17.-en. A TripAdvisor minősítése megerősíti, hogy Marrakes legfőbb vonzereje ezeréves történelmén nyugszik, és magas építészeti és kulturális színvonalat képvisel.

A TripAdvisor amerikai web site, amely az utazóktól származó turisztikai javaslatokat teszi közzé, és tanácsokat ad, valamint szállófoglalási és repülőjegyvásárlási eszközöket is biztosít.

Charles Chattelain, Marokkó

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez