A turistáknak semmi nem változott Görögországban

A görög kormány által elrendelt tőkekorlátozó intézkedések nem érintik azokat, akik külföldön kiadott bankkártyával, hitelkártyával kívánnak tranzakciókat lebonyolítani vagy pénzt felvenni a bankjegykiadó automatákból – ismertette a budapesti görög nagykövetség az MTI-vel az illetékes görög minisztérium tájékoztatását.

Az athéni gazdasági, infrastruktúra-ügyi, hajózási és idegenforgalmi minisztérium hangsúlyozta: mind az üzemanyag, mind minden egyéb, “a látogatók megszokott életviteléhez szükséges termék és szolgáltatás bőségben áll rendelkezésre a városi központokban, vidéken és a szigeteken egyaránt”.

Görögország továbbra is garantálja látogatói számára azokat a magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyek az országot nemzetközi összehasonlításban elsőrendű turisztikai úti céllá tették – fűzte hozzá a tárca.

Azokat a turistákat, akik már nálunk tartózkodnak, akárcsak azokat, akik még csak tervezik az ideutazást, semmi módon nem fogják érinteni az események: gondtalanul folytathatják és élvezhetik görögországi vakációjukat – közölte az athéni idegenforgalmi minisztérium.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez