Ön befogadná Anglia legnépszerűbb dinoszauruszát?

A kérdés részben komoly, ugyanis valóban új gazdát keresnek Dippy-nek, a diplodocusnak, akit 109 éven át csodáltak a gyerekek a Londoni Természettudományi Múzeumban.

Azért persze nem lesz egyszerű bekerülni a potenciális befogadók közé, hiszen rengeteg elvárásnak kell megfelelni ahhoz, hogy ránk bízzák Dippy-t. Elsősorban nem árt, ha befér a házunkba az óriási, 21 méter hosszú és öt méter magas dínó. Figyelnünk kell továbbá a biztonságra is. Ahhoz, hogy egyáltalán elgondolkozzanak a múzeum munkatársai azon, hogy esetleg mi kaparinthassuk meg az elképesztő dinoszauruszt, lakásunknak meg kell felelnie az összes biztonsági előírásnak. Végül pedig elengedhetetlen, hogy kiállítótermünk könnyen elérhető legyen sok család és iskola számára, hogy Dippy-t továbbra is megcsodálhassák a gyerekek.

Dippy 1898-ban készült el, és több mint egy évszázados szolgálata után egy kékbálna csontvázának adja majd át hamarosan a helyét. Normális esetben ilyen helyzetben darabokra szednék és úgy tárolnák a dinót, de a múzeum vezetése nem akarja, hogy Dippy örökre eltűnjön a látogatók szeme elől.

Fotó: Wikipedia

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez