Parasztvakítás mesterfokon – isteni jel a WC-ben

Vallási lázban ég a mali főváros, ahol több ezren állnak sorban egy lakóház előtt csak azért, hogy pillantást vegyenek egy furcsa foltra, amit a helyiek isteni jelként aposztrofáltak.

Az egész fővárost lázban tartó folt egy hete jelent meg „rejtélyes körülmények” között egy lakóház mellékhelységének a falán. Azóta több ezren látták és jelenleg is több ezren állnak sorba éjjel-nappal, hogy láthassák a misztikus „jelet”, ami a helyiek szerint nem más, mint isten várva várt üzenete. Nem rég a mali kormány vallásügyi minisztere is ellátogatott a budiba, hogy szemügyre vegye a foltot, amely az elmondások szerint egy imádkozó férfi alakját ábrázolja.

„Ez egy csoda, amit a saját szememmel láttam, ami minden bizonnyal Isten üzenete” mondta Aboubakar Diarra tanár, miután szemügyre vette a „jelenséget” a mellékhelység falán.

A mali hatóságok elővigyázatosságból a rohamrendőrséget is kirendelték a lakóházhoz, hogy fenntartsák a rendet és megakadályozzák a tömeghisztéria kialakulását a sorban álló kíváncsiskodó tömeg körében. A rendőri jelenlétet az is magyarázza, hogy már külföldről is, főként Szenegálból érkeznek zarándokok, hogy lássák a nem mindennapi „jelenséget” a falon.

_84602241_mali2

„Ez nem más, mint a profétánk üzenete” – mondta Aliou Traore helyi lakos, aki azt is elmondta, hogy a misztikus folt állandóan változtatja helyét és formáját. „Ez a jelenés állandó mozgásban van, de mindig visszatér eredeti helyére” – mondta a férfi.

Alex Duval Smith a BBC tudósítója is ellátogatott a helyszínre, aki szerint a misztikus jel nem más, mint egy száradófélben lévő cement folt, ami vélhetően a mellékhelységnek  javítása során került fel a falra. A riporter azonban megjegyezte, hogy a folt egy imádkozó nő alakjára hasonlít. A látogatok pedig ingyen bámészkodhatnak, de rendszerint mindenki hagy hátra egy kis pénzt, amit a helyiek jótékonysági célokra szeretnének fordítani.

A nyugat-afrikai ország lakosságának egyébként 90%-a a szunnita iszlám követői.

_84602245_mali3

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez