Itt a WiFi jövője

Nem gondolom, hogy bárkit is meglep a tény, hogy ezt is a Google-nek köszönhetjük. Bár a kaliforniai óriáscég nem a hardweréről híres, egyértelmű, hogy itt sincs miért szégyenkeznie. Most egy olyan routerrel álltak elő, ami a lehető legtöbbet hozza ki internetkapcsolatunkból. És szép is.

Bizonyára fordult már elő önnel is, hogy gyenge volt a WiFi-jel a lakás egyes pontjain vagy egyszerűen megszűnt létezni, ha egy-két fal volt az eszköz és a sugárzó között. Na ennek vet véget a Google legújabb gyártmánya, az OnHub WiFi router.

Segít továbbá akkor is, ha egyszerűen csak gyengíti a jelet a nem túl jó minőségű router, így aztán tényleg a maximumot hozza ki előfizetésünkből. Természetesen cserébe elég borsos az ára, jelenleg 199 dollárért, azaz körülbelül 55 ezer forintért vásárolható meg, de tény, hogy hosszútávú befektetésről van szó. A leginkább egy sci-fi filmbeillő, egyébként szemeteskukára hasonlító tárgy összesen 13 antennával rendelkezik, hat a 2,4 GHz-s frekvenciának, újabb hat az 5 GHz-snak, egy pedig csakis a hálózat felügyeletére figyel.

Jár hozzá 4 gigabájt tárhely, ami a jövőbeni frissítéseknek kell és egy direkt erre a célra gyártott applikáció, amivel minden elképzelhető adatot lekérdezhetünk és bármit beállíthatunk rajta. A Google azt állítja, hogy jelentős gyorsulást fedezhetünk fel a használat során, különös tekintettel az online tartalmak streamelésére.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez