A Boko Haram bevetette a lovasságot Nigériában

Lóháton gyilkoltak a radikális iszlamisták az ország északkeleti részén, ahol két települést is lerohantak. A támadásokban legkevesebb 24-en vesztették életüket.

A terroristák mindkét támadást Borno államban hajtották végre, még a hét elején. A radikális iszlamista fegyveresek először Kolori települést támadták meg, majd pár kilométerrel arrébb lerohanták Ba’ana Imámot is. A rajtaütések a kora reggeli órákban voltak, Koloriban 17, míg Ba’anan Imámban tovább hét ember életét oltották ki. A gyilkolásokra csak napokkal később derült fény, mivel a térségben nem működnek a telekommunikációs hálózatok a háború miatt, a  települések gyakorlatilag teljesen el vannak vágva a külvilágtól, segítséget sem tudnak kérni.

A történtekről egy helyi önvédelmi csoport számolt be, amelyet azért hoztak létre, hogy a civilek felvegyék a harcot a radikális iszlamisták ellen. A csoport egyik tagja azt nyilatkozta, hogy a támadók válogatás nélkül lövöldöztek, és robbanóanyagokat is bevetettek. Sok helyi lakos pedig mindenét hátrahagyva elmenekült, és a közeli erdőkben próbált elrejtőzni a Boko Haram harcosai elől. Az önvédelmi csoport tagjai is csak a túlélőktől értesültek a történtekről.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez