Nagyot ütött a brazilokon a Standard and Poor’s

Nemcsak Brazília kapta meg a ,,rosszul fizető” minősítést a nemzetközi hitelintézetektől, a Standard an Poor’s leminősített 30 brazil nagyvállalatot is. Közüttük van az ország két legnagyobb bankja, a Bradesco és az Itaú is.

 

A többi pénzintézettet sem kímélték, így a harminc között van a Banco do Brasil, la Caixa Economica Federal és a Banco Nacional de Deasarrollo Economico.  A pénzügyek mellett más ágazatokat is érint a leminősítés, így első helyen a Petrobras szerepel, amelyben kulcsfontosságú szerepet játszanak a külföldi befektetések. 

A mostani bejelentések után a nagy nemzetközi tőkepiacokon 18 brazil cég maradt talpon, vagyis ennyien őrizték meg a befektetésekre ajánlott minősítést. Ilyen maradt például a repülőgépgyártó Ambraer, a la Telefónica de Brasil és a Natura kozmetikai cikkeket gyártó cég. Amerikai vélemények szerint ezen cégek azért maradtak ki az általános brazil gazdasági ,,földcsuszamlásból”, mert tevékenységük nagyrészt külföldön zajlik, biztos nemzetközi piacaik vannak és femerülő adósságaikat éppen ezért szükség esetén újraütemezhetik.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez