5 dolog, amit most nagyon érdemes az oroszoktól venni

Mivel a vízum nem túl drága és közvetlen fapados járat köti össze Budapestet és Moszkvát, érdemes a kínai turisták példáját követni. Újabban Oroszországba járnak bevásárolni.

A különböző gazdasági szankciók miatt körülbelül 45 százalékot veszített értékéből a rubel az elmúlt egy évben. Emiatt sok minden olcsóbb lett az orosz boltokban – derül ki a legfrissebb statisztikai adatokból.

oroszcsoki

Nagyon finom szuvenírnek számít az orosz csokoládé. A leghíresebb, az Aljonka szeletenként 50 rubelért, azaz 211 forintért vásárolható meg. Tavalyhoz képest körülbelül 170 forinttal olcsóbban.

Black caviar on a slice of bread and butter

Oroszország a világ első számú fekete kaviár exportőre. Míg tavaly nyáron 37.000 forintot is elkértek volna az ínyenc falat száz grammjáért, ma már 20.000-ért is megkaphatjuk. Arra viszont figyeljünk, hogy a határon csak 250 grammot vihetünk át.

putyinka

Furcsán néznek ránk, ha alkohol, pontosabban vodka nélkül térünk haza az oroszországi utazásból. A turisták által szívesen vásárolt félliteres Putyinka most fele annyiba kerül, mint tavaly. Akkor 2360 forintért árulták.

szőrme

A zord telek ellen meleg és egyben gyönyörűséges szőrmékkel védekeznek az orosz hölgyek. A tavalyi majd 400.000 forint helyett ma csak 209.000-et kell kifizetni, ha választottunkat egy ilyen bundával akarjuk meglepni.

gyűrű

Ha már luxus, akkor az ékszerüzletekben is érdemes szétnézni. Míg egy éve 85.000 forintért adtak volna egy 0,05 karátos gyémánttal díszített 14 karátos aranygyűrűt, ma már 47.000-ért is a miénk lehet.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez