Az egész világ támogatja az órakészítő Ahmedet

Nemrég óriási felháborodást keltett a 14 éves Ahmed Mohamed esete, aki egy saját készítésű órát rakott össze, majd úgy döntött: beviszi az iskolájába és megmutatja tanárának. Elismerés helyett azonban gyanakvást és ellenségeskedést kapott. Azt hitték, hogy a szerkezet egy bomba, a rendőrség pedig bilincsben vezette ki a fiút.

A dologból pillanatok alatt óriási botrány lett, az egész internet azon hüledezett, hogy történhet ilyesmi, ráadásul egy tizenéves kölyökkel. Aztán persze ott van a feltételezhető rasszizmus is, hiszen talán ha Ahmed nem szudáni lett volna, és a bőre is fehér volna, talán nem így alakulnak az események.

Szerencsére nemcsak az átlagember támogatta Ahmed-et, hanem olyanok is, mint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, sőt a Google és a Twitter is megszólította a fiút, az utóbbi még gyakornoki lehetőséget is felajánlott neki. A legfontosabb támogató viszont nem volt más, mint az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama.

“Menő lett az óra, Ahmed. Nincs kedved elhozni a Fehér Házba? Együtt inspirálhatnánk a hozzád hasonlókat, hogy érdeklődjenek jobban a tudományok iránt. Ettől lesz Amerika igazán jó” – írta az elnök.

Zuckerberg pedig alákommentelte, hogy “Imádom ezt. Meghívtam én is Ahmed-et, hogy nézzen körül a Facebook-nál.”

Ahmed pedig nagyon örül a sok kedvességnek és támogatásnak, és azt nyilatkozta, hogy szeretne iskolát váltani, legszívesebben pedig majd az MIT-ra menne. Ami ugye Amrika legmenőbb műszaki egyeteme.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez