Tokiót lekörözték az ázsiai egyetemek versenyében

Eddig a Tokiói Egyetem volt az első helyen Ázsiából a világ vezető felsőoktatási intézményei közt. A Tokyo University-t azonban a Szingapúri Nemzeti Egyetem most megelőzte a globális rangsorban.

A Szingapúri Nemzeti Egyetem idén a 26. helyre került a Times-nak a világ felsőoktatási intézményeit rangsoroló listáján, amin a 800 legjobb intézmény szerepel.

A Tokiói Egyetem, amely rendszeresen az ázsiai intézmények élén állt, idén a 43. helyre csúszott a tavalyi 23.-ról. A japán egyetemet a Pekingi Egyetem is megelőzte, a 42. helyre került. A Kaliforniai Műszaki Egyetem áll továbbra is az első helyen a listán, Oxford a második, és a Standford a harmadik.

A rangsort 12 éve állítják fel, és mára kiterjesztették a világ legjobb 800 intézményére. Számos szempont alapján értékelik az egyetemeket: például oktatás, kutatás, tudományos munka és nemzetközi kitekintés, publikációk szerint.

Phil Baty, aki a rangsort szerkeszti, megjegyezte, hogy elsősorban a költségvetési megszorítások miatt csúszott lejjebb a rangsorban a Tokiói Egyetem. Ettől függetlenül az intézmény még mindig Ázsia egyik vezető egyeteme.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez