160 ezer patkányt nyírt ki a nemzeti hős

Bangladesben nemzeti hősként tekintenek egy földművesre, aki egy év alatt 160 ezer patkánnyal végzett. Most kitüntetést is kapott.

Abdul Khaleq Mirbohornak 20 ezer bangladesi takát adtak át egy ünnepség keretében a fővárosban, Dakkában. Ez úgy 250 dollár. Azért kapta, mert csapatával egy év alatt pontosan 161,220 patkányt likvidált. Most ő a plakátarca annak a kormánykampánynak, amely meg akarja menteni a rágcsálóktól a gabonatermést az országban.

“Mirbohor úr szenvedélyes patkányölő” – mondta róla az illetékes kormányügynökség feje az AFP-nek. “Azt mondja, semmi nem okoz neki akkora örömöt, mint a gabonazabáló rágcsálók megsemmisítése.”

A farmer nőkből verbuvált csapatot a patkányvadászatra, és minden egyes leölt állat farkát elküldte a mezőgazdasági hivatalnak, így dokumentálva a sikert.

“1996 óta ölök patkányokat. Szeretem gyilkolni őket. Ők az ország és a nép ellenségei. Felfalják a termést, összerágják a diót, betegséget terjesztenek” – mondja az 55 éves büszke hős, akit egyébként a falujában bolondnak tartanak a megszállottságáért.

Banglades mindazonáltal tényleg szenved a patkányoktól: a mezőgazdasági minisztérium becslése szerint évente másfél-2 millió tonna élelem válik a rágcsálók martalékává. Az országban összesen 13 millió ilyen állatot sikerült kiirtani egy év alatt. Ebből 161,220 patkány farkát Mirbohor és csapata gyűjtötte be.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez