A szovjet lovagok győzelme Orbánnal és Cíprasszal

A világmárkák igényes apróságain kívül sokszor találkozunk bizarr termékekkel is a reptéri tranzitok üzleteiben. Legutóbb egy igen meglepő naptárra bukkant Moszkvában egy orosz blogger.

Az internetre feltöltött képek alapján kiderült, hogy a 7.000-ről 5.000 rubelre leértékelt jövő évi naptárt Andrej Budajev jegyzi. A moszkvai művész 1995 óta készít karikatúrákat az oroszországi és nemzetközi politikáról. Leginkább különböző politikusok arcát montírozza híres festményekre.

b2

Honlapján már most látható, milyen naptárakat készített 2016-ra. Számunkra a „Győzelmünkre!” című az igazán érdekes. A borítólapon ugyanis Orbán Viktor is szerepel (jobb oldal, második sor). A katonai egyenruhát viselő magyar miniszterelnök éppen győzelmet ünnepel a mai posztszovjet világ államfőivel, például Vlagyimir Putyinnal vagy a kazah, a belorusz, a kínai elnökkel. De ott áll még a képen Fidel Castro és a görög miniszterelnök Aléxisz Cíprász is.

b3

Ezen kívül több naptárral is készült 2016-ra Budajev. Az egyik címe például Vlagyimir Putyin, a másiké Kártyavár. Ezekből válogattunk – kommentár nélkül:

b4

b5

b6

b7

b8

b9

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez