Váratlan fordulat – a Fülöp-szigeteken találhattak rá az eltűnt maláj gépre

Egy eldugott, sűrű erdővel borított szigeten találtak valamit, ami talán a gép roncsa lehet. Ugyanakkor ez mindenben ellentmond az eddigi feltevéseknek.

A Twi-tawi tartományban fekvő Sugbai szigetén a dzsungelben indult madárra vadászni egy helyi törzs. A törzs egyik nő tagja a vadászat során egy addig felderítetlen tisztásra tévedt, ahol meglátta a repülőgép roncsait. Elmondása szerint mindenütt csontok, csontvázak hevertek körülötte. A nő állítólag be is ment a roncsba, ahol a meglátta a pilóta csontvázát is, aki még mindig a székébe volt csatolva. A gép roncsa a maláj légitársaság színeire volt festve, és – állítólag – egy maláj zászló is volt rajta.  A hölgy hazatérve szólt unokaöccsének, aki értesítette a hatóságokat.

A Fülöp-szigetek haditengerészetének egy egysége már megközelítette a szigetet, és egy osztag partra is szállt, de egyelőre nem erősítették meg a történetet – a nénin kívül senki sem látta a roncsot, és nem is hallott róla.

A Malaysia Airlines 370-es járata múlt év március 8-án tűnt el nyomtalanul, egy órával azután, hogy Kuala Lumpurból Pekingbe indult 239 emberrel a fedélzetén. A gép kommunikációs eszközeit kikapcsolták, és az utasszállító irányt változtatott. Feltételezik, hogy még legalább öt órán keresztül a levegőben volt. Az eddigi adatok alapján a gépet az Indiai-óceán térségében keresték – pont az ellenkező irányban, mint a Fülöp-szigetek. Több mint egy évvel a tragédia után megtalálták a gép szárnyának egy darabját a partra sodródva Reunion szigetén, az Indiai-óceánban, ami alátámasztotta azt, hogy a gép ott veszett a tengerbe. Ha igaz, hogy a törzs a Fülöp-szigeteken van, az egészen  új megvilágításba helyezné a tragédiát. Onnan a szárnydarab nem sodródhatott Reunion irányába. Ugyanakkor lehetséges, hogy a roncsdarab még a repülés közben vált le – és ez nehezítette meg a gép kormányzását.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez