Meg akartak szabadulni a hódoktól – ejtőernyővel dobták ki őket

Egy félrecimkézett videón találták meg azt az egészen furcsa történetet, mely során rengeteg hódot raktak dobozokba, hogy aztán ejtőernyővel dobják le őket egy, az élőhelyüktől távol eső vidéken.

Az ’50-es évek Amerikájában, azon belül is Idaho államban komoly gondot kezdett okozni a hódok túlnépesedése. Mivel képtelenek voltak féken tartani a dolgot, szinte bármit megpróbáltak, függetlenül attól, mennyire bizarr megoldásról legyen is szó.

Így jöhetett szóba az a verzió, mely során egy egész hódkolóniát fogtak el, raktak fadobozokba, majd ezekhez a dobozokhoz ejtőernyőket erősítettek, végül pedig a beszédes nevű Frank Church River of No Return Wilderness közelében ledobták őket.

Meglepő módon az összes elfogott hód túlélte a nem mindennapi megpróbáltatást, és különösebben nem is zavartatták magukat a történtek miatt.

Bár valóban formabontó volt az ötlet és a kivitelezés, azért az egyáltalán nem meglepő, hogy nem vált mára bevett gyakorlattá a túlnépesedő állatok megfékezésében.

Szerencsére azonban megörökítették az egészet, és bár majdnem elveszett a felvétel a rossz címkézésnek köszönhetően, végül mégiscsak előkerült, és természetesen a YouTube-on landolt:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez