Itt az év legjobb híre: a macskás videók jót tesznek nekünk

Eljött végre a nap, amire mindannyian vártunk: egy amerikai egyetem kutatásából kiderült, hogy egyenesen jót tesz az embereknek, ha macskás videókat néznek az interneten.

Az Indianai Egyetem összesen 7000 embert vont be a kísérletbe, melynek egyértelmű konklúziója az lett, hogy a macskás videóktól jobb kedvre derülünk, és ráadásul még úgy is érezzük, hogy több energiánk van.

A kutatás vezetője, Jessica Gall Myrick elmondta, hogy tisztában van vele, a téma talán kissé tudománytalannak tűnik elsőre, azonban a macskák és a róluk készült videók mostanra annyira elképesztően fontos részei lettek az internetnek és ezáltal egész életünknek, hogy egész egyszerűen nem szabad szemet hunyni a dolog felett.

Myrick arról is beszélt, hogy bár laikus szemmel egyszerű munkakerülésnek vagy halogatásnak tűnhet, amikor valaki inkább aranyos cicákat néz a dolga helyett, a jelenség fontos: konkrétan elősegítheti a későbbi, hatékonyabb munkavégzést. Így aztán érdemes elrakni cikkünket, hogy amikor legközelebb rászólnak Önre, egyből bebizonyíthassa: csupán jobban szeretné végezni munkáját, ezért nézi már vagy húsz perce Grumpy Cat legjobb pillanatait.

A kezdőlöketet meg is adjuk –  íme egy klasszikus, a morcos Grumpy Cat főszereplésével, a többi pedig már az Ön dolga lesz.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez